Śniadanie każdego mistrza, czyli jaglanka na mleku migdałowym

Energia na dzień dobry

Nie każdy z nas jest rannym ptaszkiem. Kiedy jednak budzik zadzwonił o 6:00 rano, a my ledwo zwlekliśmy się z łóżka, warto dodać sobie energetycznego kopa na dobry początek dnia. Zamiast niezdrowej kawy rozpuszczalnej, oklepanych już kanapek, czy – o zgrozo – napoju energetycznego, proponuję ciekawe, sycące i przepyszne rozwiązanie: płatki jaglane na mleku migdałowym.

IMG_2727

Czego będziesz potrzebować?

  • szklanka mleka migdałowego
  • 5 łyżek płatków jaglanych
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka masła orzechowego
  • pół banana

Sposób przyrządzenia:

Mleko migdałowe zagotować, dodać łyżeczkę miodu i płatki jaglane. Całość gotować na wolnym ogniu przez 4-6 minut. Przelać do miski, dodać masło orzechowe i skrojonego banana. Tak przygotowane śniadanie można podkręcić szczyptą cynamonu lub wiórkami kokosowymi.

Nie każdy jest fanem wyżej wymienionych składników, dlatego można, a nawet zaleca się, kombinowanie. Banana zamień na maliny, masło orzechowe na mus z truskawek, baw się, smakuj i komponuj wedle uznania.

Smacznego!

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *